RECEPT BLOEMKOOL MET CHAMPIGNONS EN KAASSAUS

Serveer bij deze hartige ovenschotel stokbrood of aardappelpuree.

Vegetarische gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 bloemkool, verdeeld in roosjes
  • 50 gram boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
  • 2 eieren, hardgekookt en fijngehakt
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • cayennepeper

Bereiding

Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in ruim water met zout en giet ze af.

Smelt de helft van de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg dan de champignons en de knoflook toe. Bak ze tot ze zacht zijn, ca 5 minuten. Kruid met zout en peper.

Doe de bloemkoolroosjes, het champignonmengsel, de maïs en de eieren in een lage ovenschaal. Meng alles goed door elkaar. Strooi er naar smaak paprikapoeder en zout en peper over. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Smelt de resterende boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Fruit deze 1 minuut en doe scheutje bij scheutje de melk erbij. Roer met een garde totdat de saus gebonden is. Kruid met nootmuskaat, cayennepeper en zout en peper en roer de helft van de kaas en de yoghurt erdoor (laat niet meer koken). Giet de saus over de groenten en strooi er de resterende kaas over. Zet de schaal 30 minuten in de oven totdat de bovenkant bruin ziet.

Recept 0 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit recept heb ik nu een paar maal gemaakt, en ik doe er nog wel eens gebakken aardappeltjes bij. Lekker hoor!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wij hadden het gegeten en het was heerlijk !!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik vind dit juist helemaal niet ouderwets.....Omdat er bloemkool in zit soms?!

Klinkt juist allemaal erg lekker en apart. Heb het recept uitgeprint en ga het binnenkort maken. Heb er echt zin in. Leuk dat mensen hun best doen leuke recepten op het web te zetten.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Persoonlijk ben ik heel erg blij met deze site, ik woon samen met 3 vleesteres en 1 vegetarier en , als je samen eet , wil je inderdaad wel eens iets op tafel zetten wat voor de vegetarier een verrassing is.
Keep up the good work

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie @Miriam: Als je er niets van kent, hou dan gewoon je mond! Vegetariër en veganist is een groot verschil. Het gaat hem hier over vegetarische gerechten!

Bon; Dit gerecht heeft heerlijk gesmaakt! :p

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @ Miriam, vegetarier zijn houd in dat je alleen geen vlees eet. als je ook geen kaas eet, ben je veganist. dat is iets anders. veganisten eten helemaal niets dat afkomstig is van een dier.


ik ga dit gerecht vanavond maken, ben beniewd! maar het klinkt goed :)
echt handig dit soort site, I luv it!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een heerlijk gerecht! Het kost redelijk veel tijd om klaar te maken maar het is de moeite waard. Mijn kinderen hebben er erg van genoten (1 en 4 jaar) en we hebben het restje drie dagen later vanuit de vriezer ook gewaardeerd. Het is traditioneel, maar met een 'bite'. Ga het zeker vaker maken.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Miriam: Wat een belachelijke en zure reactie. Er zijn allerlei vegetarische recepten waarin kaas wordt gebruikt. En als je het dan toch gebruikt, waarom dan niet een behoorlijke hoeveelheid? Ik vind trouwens 150 gram voor 4 personen niet veel. En ouderwets? Nou en? Als het maar smaakt.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie vegetarisch eten houd in dat je geen kaas gebruikt of in ieder geval zo min mogelijk.
Dit soort vegetarische recepten zijn ouderwets en fantasieloos.