RECEPT AARDAPPELSTOOFSCHOTEL MET KAAS EN TOMATEN

Een eenvoudig en lekker eenpansgerecht. Gebruik er kaas voor die niet al te zout is, bv. jong belegen of Mozzarella.

Vegetarische gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 4 el olijfolie
  • 1 kg aardappels, geschild en in plakken
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 2 tl oregano
  • 2 tl basilicum
  • 1 laurierblad
  • 75 ml witte wijn
  • 250 gram geraspte kaas naar keuze
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote braadpan en fruit daarin de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Doe dan de tomaten met sap, de kruiden, de witte wijn, de aardappels en een scheut water erbij. Laat het geheel afgedekt op een laag vuur ca. 45 minuten stoven. Roer er dan van het vuur af voorzichtig de kaas doorheen en serveer direct. (Laat het nadat de kaas erin zit niet meer koken, aangezien de kaas dan aan de pan gaat kleven).

Recept 13 keer bezocht en 68 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker recept en gemakkelijk te maken! Volgende keer ga ik er iets minder water + wijn doorheen doen; was nu een beetje te veel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik zou het wel willen maken maar ik heb geen idee voor hoeveel personen het is. En hoe het er uit zal komen tezien? is het iets als hoofd gerecht terwijl er nog 6 andere gangen zijn?