RECEPT SZECHUAN RUND MET TAHOE

Vlees gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gr. tartaar
  • 1 1/2 kopje gesneden lenteui
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 1/2 kopje kippenbouillon
  • 4 el soyasaus, zoute
  • 2 el chili saus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl pittige chili olie
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 3 el bloem
  • 3 el water
  • 1 1/2 kopje gesneden tahoe

Bereiding

Olie verhitten in een wok, als eerste de tahoe aanbakken met wat sojasaus en sambal. Apart houden. Daarna gehakt rul bakken, vet afgieten. Daarna de lenteui en knoflook toevoegen, nog enkele seconden bakken.
Kippenbouillon toevoegen met de soja en chili saus, chili vlokken, olien. Goed verhitten en enkele minuten laten sudderen. Water met bloem mengen en geleidelijk toevoegen tot de saus verdikt. Daarna de tahoe weer toevoegen tot die verhit is.
Onmiddelijk serveren met witte rijst of noedels, meteen mengen met de noedels.

Recept 1 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!