RECEPT BIEFSTUK IN ZWARTE BONENSAUS

Recept geinspireerd door m'n buurman, lekker van smaak met knoflook, zwarte bonen en chinese soyasaus.

Vlees gerecht uit China voor 1 persoon

Ingredienten

  • 1 biefstukje (kan ook met ander vlees gemaakt worden), in blokjes
  • 1 el zwarte bonen saus (blikje bonensaus)
  • 1 el yellow label sojasaus
  • 1/2 tl chinese, zwarte, sambal
  • 2 lenteuitjes, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • wat druppels sesamolie
  • handje vol grof gesneden chinese broccoli
  • handje vol taugeh

Bereiding

Verhit de wok en voeg wat olie toe. Tot bijna walmend, bak dan het vlees tot het dichtgeschroeid is.

Voeg dan de broccoli toe en schep eventjes om. Voeg de bonensaus toe en schep weer om, dan de soja, sambal en de knoflook. Als het wat droog is een scheutje water toevoegen.

Goed omscheppen en de lenteui en sesamolie erbij, verwarmen en meteen serveren.

Lekker met rijst.

Als je ander vlees gebruikt kun je het makkelijker voor meer mensen maken omdat biefstuk droog wordt als het te lang bakt.

Recept 16 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Zwarte bonensaus is heeft een verrassend andere smaak. Kan het aanbevelen voor de mensen die eens wat anders willen proeven. Oja nog even over het gezeur over zout, zolang je geen pot achterelkaar opeet is er helemaal niks aan de hand. Hahaha je kan beter geen chips eten!