RECEPT GESTOOMD VARKENSVLEES MET ZWARTE BOONTJES

Ik weet niet of dit hetzelfde is als gestoomd varkensvlees bij restaurant Fat Kee in Den Bosch maar het lijkt er in ieder geval wel op.

Vlees gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gram ontbeende karbonades
  • 3 lenteuitjes
  • 2 rode lombokpepers
  • 3 knoflooktenen
  • 3 eetlepels gezouten zwarte boontjes
  • 3 eetlepels Chinese sojasaus
  • een snufje zout
  • 2 eettlepels suiker
  • 2 eetlepels maizena

Bereiding

Het varkensvlees in blokjes van ± 2 cm snijden en in een kom doen.De lenteuitjes en de pepers fijn snijden. De zwarte boontjes even onder de kraan afspoelen.De helft de van de zwarte boontjes en de knoflooktenen uitpersen met een knoflookpers. Alle ingedienten in de kom bij het varkensvlees doen en goed door elkaar mengen.Plaats de kom in de stoompan en laat het gerecht in een half uurtje gaar stomen.Heb je geen stoompan? Plaats dan een klein kommetje op zijn kop in een grote pan (een wok is perfect). Vul de pan met een laagje water. Plaats de kom met vlees op het kleine kommetje. Deksel erop en stomen maar.

Erg lekker met Pandanrijst en geroerbakte groente.

Recept 4 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie f

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie f