RECEPT ROERBAKSCHOTEL MET RUNDVLEES, BROCCOLI EN CHAMPIGNONS
Vlees gerecht uit China voor 4 personen
Ingredienten
- 400 gram biefstuk
- 3 el water
- 7 el slaolie
- 5 el sojasaus
- 8 tl maïzena
- 50 ml + 100 ml kippenbouillon
- 50 ml Chinese rijstwijn of droge sherry
- 3 el oestersaus
- 1 el sesamolie
- 1-2 tl sambal
- 1/2 tl suiker
- 1 el gehakte verse gember
- 500 gram broccoli, in roosjes
- 250 gram champignons, in schijfjes
Bereiding
Maak een saus van 50 ml kippenbouillon, de overige 6 tl maïzena en 3 el sojasaus, de rijstwijn, de oestersaus, de sesamolie, de sambal en de suiker.
Verhit 2 el olie in een wok op hoog vuur en voeg de biefstuk met de marinade toe. Roerbak een krappe 2 minuten, haal uit de wok en doe in een kom. Doe weer 2 el olie in de wok en voeg de gember toe. Roerbak 30 seconden en voeg de broccoli toe. Roerbak 1 minuut en voeg de 100 ml kippenbouillon toe. Doe een deksel op de wok, zet het vuur lager en laat 3 -4 minuten sudderen. Doe de broccoli bij het vlees in de kom. Doe de laatste el olie in de wok en roerbak de champignons 2-3 minuten. Doe ze in de kom.
Roer de saus een keer door en voeg toe aan de wok. Laat 30 seconden indikken, doe het vlees-groentemengsel erbij, warm nog even door en dien op met rijst.