RECEPT ROERBAKSCHOTEL MET RUNDVLEES, BROCCOLI EN CHAMPIGNONS

Vlees gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram biefstuk
  • 3 el water
  • 7 el slaolie
  • 5 el sojasaus
  • 8 tl maïzena
  • 50 ml + 100 ml kippenbouillon
  • 50 ml Chinese rijstwijn of droge sherry
  • 3 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 1-2 tl sambal
  • 1/2 tl suiker
  • 1 el gehakte verse gember
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 250 gram champignons, in schijfjes

Bereiding

Snijd de biefstuk in reepjes. Maak een marinade van het water, 2 el olie, 2 el sojasaus en 2 tl maïzena. Voeg de biefstuk toe en meng goed. Zet minstens een half uur in de koelkast.

Maak een saus van 50 ml kippenbouillon, de overige 6 tl maïzena en 3 el sojasaus, de rijstwijn, de oestersaus, de sesamolie, de sambal en de suiker.

Verhit 2 el olie in een wok op hoog vuur en voeg de biefstuk met de marinade toe. Roerbak een krappe 2 minuten, haal uit de wok en doe in een kom. Doe weer 2 el olie in de wok en voeg de gember toe. Roerbak 30 seconden en voeg de broccoli toe. Roerbak 1 minuut en voeg de 100 ml kippenbouillon toe. Doe een deksel op de wok, zet het vuur lager en laat 3 -4 minuten sudderen. Doe de broccoli bij het vlees in de kom. Doe de laatste el olie in de wok en roerbak de champignons 2-3 minuten. Doe ze in de kom.
Roer de saus een keer door en voeg toe aan de wok. Laat 30 seconden indikken, doe het vlees-groentemengsel erbij, warm nog even door en dien op met rijst.

Recept 1 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!