RECEPT GEROOSTERD BABI PANGANG SPEK

Recept voor lekker geroosterd spek, gekruid met knoflook, 5-spice en ruim peper en zout.

Vlees gerecht uit China voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Geroosterd Babi Pangang Spek
  • ca. 400 gram mager spek aan 1 stuk (eventueel met zwoerd)
  • ca. 1/2 tl 5-spice poeder
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

Oven voorverwarmen op 275C.

Vlees in snijden als speklapjes, maar niet helemaal door!

Inwrijven 5-spice, knoflook en ruim peper en zout. Liefst een tijdje in laten trekken.

Als de oven heet genoeg is vlees er in en oven lager zetten, 200C.

Vlees roosteren tot krokant en bruin, eventueel een keertje omdraaien.

Als het vlees klaar is, na ca. 1 uur, vlees even laten rusten en dan in dunne plakjes snijden.

Serveren met rijst, atjar en babi pangangsaus.

Recept 28 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie na de bereiding, ik heb speklapjes gebruikt, vind ik de smaak zeer goed, heb zelf veel van dat 5 spice poeder gebruikt dat had voor mezelf iets minder gemogen, maar het smaakte voortreffelijk een aanrader zeker weten,