RECEPT BIEFSTUK A LA VIVIAN

Chinees recept voor pikante biefstuk reepjes. Recept opgestuurd door Vivian Speetjes.

Vlees gerecht uit China voor 3 personen

Ingredienten

  • 3 biefstukjes
  • 2 grote uien
  • 2 groene appels (granny smith)
  • peper/zout
  • gemberpoeder
  • nootmuskaat
  • sambal
  • water
  • ketjap Manis

Bereiding

Snij de biefstukjes in reepjes van ca. 1 cm. Bestrooi beide kanten met peper en gember poeder. Snij de uien in ringen en de appels schil je en verwijder je de klokkenhuizen. Braadt de biefstukjes in ca. 3 minuten, dan neem je het vlees eruit. In het braadvet bak je ca. 3 min. de uien en daarna in ca. 1 min. de appels. Dan bestrooi je de uien en appels met nootmuskaat, je voegt 1 theelepel sambal toe, 2 eetlepels water en 2 eetlepels ketjap. Dit laat je 10 min. sudderen. Na 10 min. voeg je het vlees toe en wat zout. En na 5 min. smullen maar. Dit recept is geen dikmaker, maar heerlijk bij de frieten.

Recept 14 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het recept was in een woord heeeeeeerlijk.
Het is een echte aanrader.
Eetsmakelijk voor degene die het recept ook probeert.
Groetjes Petra