RECEPT CHINESE ROERBAKSCHOTEL VAN VARKENSFILET EN GROENTEN
Vlees gerecht uit China voor 4 personen
Ingredienten
- 500 gram varkensfilet, in reepjes
- Voor de saus:
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gehakte verse gember
- 150 ml water
- 60 ml sojasaus (liefst lichte Chinese)
- 4 el mango chutney
- 1 tl Chinese vijfkruidenmix
- 2 tl sambal
- Verder:
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 250 gram sperziebonen, gehalveerd
- 250 gram spitskool, in stukjes van 3 cm
- 250 gram taugé
- bosje verse koriander, fijngehakt
- 5 el arachideolie (of slaolie)
- 1 el sesamolie
- zout en peper
Bereiding
Verhit op hoog vuur 2 el olie in een wok en roerbak daarin de ui 1 minuut. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en roerbak nog 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Haal ze uit de wok en doe ze in een grote kom.
Doe 1 el olie in de wok en roerbak de kool 2 minuten. Voeg de taugé toe en roerbak nog 30 seconden. Doe beide groentes in de kom.
Doe 1 el olie in de wok en roerbak daarin de helft van het vlees, ca. anderhalve minuut. Doe de reepjes vlees in de kom. Doe weer 1 el olie in de wok en roerbak de rest van het vlees. Doe in de kom.
Doe nu de saus in de wok en breng deze al roerend aan de kook. Voeg het vlees-groentemengsel in de kom toe aan de saus en warm het geheel al roerend door. Roer de koriander en de sesamolie erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met rijst.