RECEPT VARKENSVLEES IN PRUIMENSAUS

Vlees gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram varkensfilet, in reepjes
  • 2 el olie
  • marinade:
  • 3 el lichte Chinese sojasaus
  • 2 el rijstwijn of droge sherry
  • 1 el bruine suiker
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl sesamolie
  • mespunt Chinees 5-kruidenpoeder
  • 2 el maïzena
  • zwarte peper naar smaak
  • Voor de saus:
  • 6 el Chinese pruimensaus (toko)
  • 100 ml water
  • 2 lente-uien, zeer fijn gesneden

Bereiding

Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de varkensfilet daarin minimaal 30 minuten.

Haal het vlees uit de marinade en bewaar deze. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees tot het bruin ziet. Voeg de pruimensaus, het water en de gesneden lente-uien toe en laat alles afgedekt 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de bewaarde marinade toe en laat alles nog even sudderen tot de saus iets is ingedikt. Serveer met rijst.

Recept 28 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk gerecht, mag iets minder zoet. Heb het met kippendijen gemaakt.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Geweldig lekker, geweldig makkelijk! Aanrader!!