RECEPT SURINAAMSE BAMI

Recept voor deze heerlijke bami, gebaseerd op recept van het Surinaamse lekkerbekjes weblog.

Noedel gerecht uit Suriname voor 2 personen

Ingredienten

  • half pak dunne spaghetti
  • 1 stukje trassi gekruimeld
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst, rapst of zoiets
  • chinese zoute ketjap (yellow label blikje) geen asin da's anders
  • 1 tl laos poeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 flinke handvol gare kouseband in stukjes
  • 4 lenteuitjes in stukjes
  • 100 gr. taugeh
  • Eventueel wat gestoomde baby paksoy grof gesneden
  • Naar keuze vlees, garnalen, kip, al gaar. Ik heb Char Siu gebruikt.
  • Wat lekkerder en pittiger wordt het met een klein beetje madame jeanet sambal

Bereiding

Kook spaghetti gaar volgens verpakking. Bak de kouseband, lenteui, trassi, laos en gember en knoflook een beetje op, niet te hoog vuur.

Voeg dan spaghetti toe en bak op hoog vuur. Voeg pas als het zo goed als klaar is vlees, garnalen toe en warm door.

En smullen maar.

Recept 13 keer bezocht en 47 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie was het koken waard heerlijkkkkkkkkk volgende week weer iets proberen gr fred