RECEPT SPAGHETTI MET VERSE TOMATENSAUS EN KROKANTGEBAKKEN PANCETTA
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 1.2 kg verse trostomaten
- ½ ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 chilipeper, in julienne
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels verse basilicum
- ½ koffielepel suiker
- Gedroogde peterselie
- Gedroogde rozemarijn
- Zout en peper
- Selderijzout
- Garnering:
- 8 lapjes pancetta
- Gedroogde peterselie
- Olijfolie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ketel en voeg de fijngesnipperde knoflook en ui, en de in julienne gesneden chilipeper en zweet aan gedurende 15 minuten op een laag vuurtje. Voeg nu de gepureerde tomaten toe en de kruiden en laat het geheel 2 uren pruttelen.
Verhit olijfolie in een pan en bak de pancetta op hoog vuur gedurende 3 minuten aan weerskanten aan en laat uitdruppelen op huishoudpapier. Kook de spaghetti al dente en giet af. Doe de pasta in een diepe kom en voeg 3 a 4 lepels van de saus toe en roer goed om en verdeel de pasta over 4 diepe borden. Doe wat olijfolie op een stukje huishoudpapier en smeer de kanten van de borden ermee in en strooi wat gedroogde peterselie over de olijfolie. Op die manier blijft de peterselie goed plakken op het bord. Doe nog enkele lepels van de saus over de spaghetti en werk af met de pancetta. Zie foto.