RECEPT SPAGHETTI MET FETA

Een lekkere spaghetti die zijn smaak krijgt van Feta en pesto, neem de goede kerstomaatjes.

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram (voor grote eters) spaghetti
  • 175 gram feta
  • 75 gram pijnboompitten
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram groene pesto
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 dl. olijfolie
  • peper uit de molen en zout

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes ca. 3 min in een droge, hete tefalpan. Laat afkoelen
Verkruimel de feta in kleine brokjes.
Snipper de ui en doe die samen met de olie in een steelpannetje. Laat op een zacht vuur langzaam heet worden.
Voeg de uitgeperste knoflookteen en verse peper toe en laat sudderen.
Kook spaghetti in ruim water met zout. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en laat die 4 minuten zachtjes meepruttelen in de olie.
Giet de spaghetti af, roer de pesto erdoor. Drappeer spaghetti op een voorverwarmde schaal.
Overgiet met hete olie (naar eigen inzicht) en tomaten, bestrooi royaal met geroosterde pijnboompitten en fetablokjes.
Geef nog een paar draaien met de pepermolen en dien gelijk op.

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel erg lekker, vonden wij en onze kinderen. Klaargemaakt met wat aangepaste hoeveelheden: 400 gram tomaatjes, 250 gram feta, 350 gram spaghetti, wat minder pijnboompitten ( die waren op ) etc. Al met al smullen, maar te weinig groenten voor een complete gezonde maaltijd. Zoals een echte Italiaanse pasta dus. Volgende keer serveer ik het geheel met een salade ofzo. Maar er komt zeker een volgende keer!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker! De truc is wel de tomaatjes niet te lang in de olie te laten zitten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie het lijkt me wel lekker ook al heb ik het nog niet geproefd