RECEPT LASAGNE MET TONIJN
Pasta gerecht uit Italie
Ingredienten
- 125 ml crème fraîche
- 1/4 l droge witte wijn (2 à 3 glazen)
- 2 dl melk
- 2 eetlepels bloem
- 1 blikje tonijn
- 3/4 pak diepvriesspinazie (in deelblokjes)
- lasagnebladen
- geraspte kaas
- 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel zout
- zwarte peper
- olijfolie
- 25 g bloem
- 25 g boter
- 1/4 l melk
Bereiding
Snipper de ui.
Pers de knoflook uit.
Snijd de paprika in stukjes.
Fruit de ui, de knoflook en de paprika in de olijfolie.
Voeg de tonijn toe.
Voeg zout en de kruiden toe.
Vermeng met het papje.
Smelt de boter. Deze mag niet bruin worden!
Voeg de bloem toe.
Roer tot een egaal deeg is ontstaan.
Voeg scheutje voor scheutje de melk toe.
Doe in een ovenschaal en laagje tonijnsaus.
Leg hierop een laagje béchamelsaus.
Bedek dit met lasgnebladen.
Leg hierop een laagje spinazie en een laagje béchamelsaus.
Bedek dit met lasagnebladen.
Herhaal dit tot alles op is.
Bedek de laatste laag niet met lasagnebladen.
Bedek de lasagne met een ruime hoeveelheid kaas.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de lasagne 30 tot 40 minuten.