RECEPT PASTA MET GEHAKTWORSTJES, PAPRIKA EN UI

Pasta gerecht uit Italie voor 3 personen

Ingredienten

  • 1 tl olijfolie
  • 500 gr gehakt naar keuze, zelf gekruid met oregano, knoflook, zout en peper
  • 1 dl water
  • 1 el olijfolie
  • 1 medium ui, dungesneden
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basililicum
  • 250 gr pasta, bereid volgens de verpakking
  • 1/2 kopje Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1/2 kopje gehakte peterselie

Bereiding

Vorm het gehakt tot worstjes. Verhit 1 tl olijfolie. Als de olie heet genoeg is voeg dan de worstjes toe tot ze mooi bruin zijn. Voeg dan het water toe, koken tot de worstjes gaar zijn. Van het vuur halen en af laten koelen, dan de worstjes in plakjes snijden.

Vet uit de pan halen. Rest van de olijfolie verhitten. Ui toevoegen en even bakken, dan de knoflook erbij. Na enkele minuten de wijn toevoegen, tot die weggekookt is. Dan de paprika tot die wat zachter is, ong. 10 min. Voeg dan de kruiden en bouillon toe. Laten koken tot de bouillon voor de helft is weggekookt.

Mengen met de gekookte pasta als laatste de peterselie toevoegen. De parmezaanse kaas er apart bij geven.

Recept 24 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!