RECEPT GEGRILLDE KIP MET PASTA EN KNOFLOOKROOM
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
.jpg)
- 600-700 gr kipfilet
- 1 kopje shitakes
- 1/2 kopje verse basilicum, gehakt
- 2 kopjes spinazie, schoongemaakt
- 4 zongdedroogde tomaajes op olie, in reepjes
- snufje peper en zout
- 1 tl gedroogde basilicum
- 2 kopjes knoflookroom (recept volgt)
- 300 gr gekookte pasta
- scheut witte wijn
- 2 el olijfolie
Bereiding
Roerbak de kip met de shitakes, zongedroogde tomaten, gedrooge basilicum en zout en peper. Voeg een scheut witte wijn toe en bak nog 30 seconden. Voeg de knoflookroom, spinazie en verse basilicum toe. Reduceer ongeveer 3 minuten. Voeg de pasta toe en gooi goed om. Kook nog 2-3 minuten.
Serveer met Asiago of Parmezaanse kaas.
Knoflook room
(1 liter)
3 kopjes teentjes knoflook, schoongemaakt en gehakt
3 dl witte wijn
3 dl kippenbouillon
1 liter slagroom
Doe de knoflook in een stoofpan met de wijn en laat reduceren tot het vocht bijna weg is. Voeg dan de bouillon toe en laat hetzelfde gebeuren. Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Haal van het vuur af en pureer met een staafmixer de knoflook in de room.
Restjes zijn gekoeld 10 dagen houdbaar.