RECEPT FUSILI MET GEHAKTBALLETJES

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 beschuiten
  • 1 el rode pesto
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout, peper
  • 30 gr. boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 tl suiker
  • 400 gram fusili
  • 10 blaadjes basilicum
  • 50 gram belegen Goudse kaas, kleine blokjes

Bereiding

Gehakt mengen met beschuit, ei, pesto, parm. kaas, zout en peper en goed mengen. Hier balletjes van draaien.

Balletjes ca. 15 min. in de boter bakken.

Knoflook pellen, bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. olie verwarmen den de knoflook uitpersen en met de lenteui bakken. Tomaten erbij met de suiker, op smaak brengen met zout en peper. Ca. 15 minuten laten koken.

Pasta gaar maken volgens de verpakking.

Balletjes aan saus toevoegen en doorroeren tot door warm. Basilicum boven de saus versnipperen.

Kaas raspen.

Pasta serveren met de saus-balletjes en wat geraspte kaas.

Recept 5 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit is zo'n gemakkelijke en overheerlijke pastasaus! De kinderen, maar ook de volwassenen zijn er dol op.