RECEPT PENNE VERONA
Een gemakkelijk te bereiden en lekkere pasta met kipfilet
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 1 pak penne pasta (de Italiaan gebruikt meestal of Barilla of De Cecco)
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 knoflookteentjes, geperst
- 1 fijngesneden ui
- 200 gram pancetta in dobbelsteentjes gesneden
- 1 theelepel peperoncino (gebruik bij het kindvriendelijke recept minder of geen peperoncino)
- 2 kipfilet in reepjes gesneden
- 8 reepjes groene en 8 reepjes rode paprika
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel paprika poeder
- 60 gram geraspte verse Parmezaanse kaas
- geraspte Parmezaanse kaas als garnering
- zout
- zwarte peper uit de molen
Bereiding
Verhit de olijfolie.
Bak de ui, knoflook en paprika zachtjes tot de uien glazig zijn. Voeg de peperoncino toe (niet te vroeg, anders verbrand de peperoncino). Voeg de kipfilet en pancetta toe totdat de kipfilet min of meer gaar is. Voeg zout en peper toe.
Voeg de slagroom (ongeklopt) toe en de paprika poeder.
De paprika poeder is om kleur te geven aan het gerecht.
Zorg ervoor dat de room wat indikt door het in te koken.
Zodra de penne klaar is, mix het tezamen met de kipfilet.
Doe er de geraspte Parmezaanse kaas doorheen en roer goed.
Dien het op in een voorverwarmd bord of voorverwarmde kom.
Strooi er nog wat geraspte kaas over en wat zwarte peper uit de molen.
Dit was een van de recepten van ons Italiaanse restaurant Carolinahoeve in Zuid-Afrika.
Eet smakelijk!