RECEPT PASTA MET PESTO VAN RUCOLA EN PIJNBOOMPITTEN

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gr kleine penne
  • 100 gr rookkaas
  • een bosje rucola
  • 30 gr pijnboompitten + wat extra
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 200 gr magere rauwe ham in plakken
  • olijfolie
  • zout.

Bereiding

Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water, zoveel minuten als op het pak staat.

Maak ondertussen de pesto van de rucola, geroosterde pijnboompitten, parmezaanse kaas, olie en citroensap, dit alles fijnmaken in keukenmachine of vijzel.

Bak de ham krokant in een een beetje olie in een anti-plak koekepan.

Giet de pasta af in een zeef en doe direct terug in de pan en roer de pesto, de rookkaas en de krokante ham (beetje verkruimelen) met de extra pijnboompitten erdoor. Verdeel over de borden en dien direct op.
Lekker met gemengde sla.

Recept 17 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,6 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie ik vind het niet lekker,terwijl ik toch vrij veel lust.smaken verschillen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie t.a.v. Cora; hoi, ik zag het eerst ook niet meteen, maar marco schrijft in zijn recept "30gr pijnboompitten + wat extra". Ik ben vegetarier, maar volgens mij moet je de ham in redelijk veel olie bakken, en heet (?)
groet

Reactie Marco: Ik heb het vanochtend aangepast naar aanleiding van de reactie van Cora ;-) Daarom dus ook maar hier ff dat het al is aangepast.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie beste marco,
er zijn een aatal dingen onduidelijk in jouw recept:
je legt bijvoorbeeld niet uit hoe de ham krokant wordt. vervolgens gaan de pijnboompitten in de pesto, maar je hebt het ook over pijnboompitten met de ham in de pasta doen... bedoel je bijvoorbeeld 15 gram met de pesto fijnmaken en 15 gram los, met de ham mee in de pasta? of heb je wellicht meer dan 30 gram nodig?
ik hoor het graag.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie klinkt lekker

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik kende de gewone pesto met basilicum al nu ga ik zeker deze eens proberen.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie leuk gerechtje...wat moet ik met de rucola welke expleciet vermeld staat bij het recept?

Reactie Marco:
Ik heb erbij vermeld hoe de pesto gemaakt wordt, daar is de rucola voor nodig.