RECEPT PASTA A LA NORMA
Pasta naar keuze met gehaktballetjes in pikante tomatensaus.
Pasta gerecht uit Italie voor 6 personen
Ingredienten
- Voor de saus:
- 3 koffielepels olijfolie
- 1 koffielepel basilicum
- 1 koffielepel bruine suiker
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- 1 koffielepel zout
- 1 koffielepel peper
- 1 ui - fijngehakt
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 chilipeper, - fijngehakt
- 3 blikken tomaten in blik – gepureerd
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 pakken linguini, spaghetti, fettucine
- Voor de gehaktballetjes:
- 1 ei
- ½ ui – super fijngehakt
- 2 teentjes knoflook – super fijngehakt
- 4 eetlepels paneermeel
- 3 koffielepels parmezanokaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel oregano
- ½ koffielepel zout
- ½ koffielepel peper
- 400 gr. rundergehakt
Bereiding
Klop het ei lichtjes op in een grote kom en voeg daarna de fijngehakte ui, knoflook, paneermeel, oregano, zout en peper en de parmezanokaas bij het ei. Alles opkloppen en het gehakt bijvoegen en alles goed kneden tot een homogene massa. Maak gehaktballetjes zo groot als een ping – pong balletje. Verhit olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de balletjes totdat ze rondom bruin zijn. Ongeveer 10 a 12 minuten.
Saus:
verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de knoflook, ui, chilipeper, basilicum, oregano, zout en peper en 2 eetlepels water. Sueer alles gedurende 5 a 6 minuten en voeg dan de tomaten in blik en de tomatenpuree erbij en roer alles goed om en breng de saus aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de gehaktballetjes bij de saus die men eerder heeft drooggedept met keukenpapier. Laat dan alles 45 minuten zachtjes pruttelen. De saus is nu klaar. Breng een grote ketel met ruim zoutwater aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking al dente. Doe in elk bord een portie pasta en napeer de saus met de balletjes over de pasta en klaar is kees!