RECEPT MACARONI MET GEHAKTBALLETJES

Pasta gerecht uit Italie voor 6 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 6 eetl paneermeel
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl gehakte peterselie
  • 500 gr rundergehakt
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 450 gr macaroni of spirelli
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 halve liter blikken gepelde tomaat
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 1 eetl bruine suiker
  • twee takjes oregano
  • 2 takjes tijm (of 1 theel gedroogd)
  • peper en zout
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Doe het paneermeel in een kom, voeg de gesnipperde ui toe, de peterselie, het gehakt en de parmezaanse kaas, zout en peper. Klop het ei licht en doe het ook bij het mengsel. Kneed alles door elkaar en maak er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Het moeten er ongeveer 20 worden.
Bak ze in een eetl olie op niet te hoog vuur in een koekenpan, regelmatig omscheppend, gaar. Dat duurt 10-15 minuten.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een braadpan. Bak daarin de ui en de knoflook tot ze licht goudkleurig zijn. Voeg dan de inhoud van de blikken tomaat toe met het nat erbij, maak de tomaten met een pollepel een beetje fijn. Doe de tomatenpuree erbij, de suiker, de oregano en tijm en wat zout en peper. Zet het vuur laag wanneer het kookt, doe de deksel erop en laat de saus een uur zacht pruttelen. Voeg dan de gehaktballen toe, doe de deksel weer op de pan en kook nog een halfuur op zacht vuur.
Kook het laatste kwartier macaroni volgens de aanwijzing op het pak.
Serveer de macaroni met de gehaktballetjes en de saus eroverheen. Zet een bakje met geraspte parmezaanse kaas op tafel zodat ieder dat naar smaak erover kan strooien. Geef er wat gemengde sla bij.

Recept 6 keer bezocht en 83 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 8 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker recept vol van smaak.
zelfs de kinderen vinden het heerlijk om te eten.
met een lekkere sla erbij is het gerecht helemaal compleet!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie zelfs voor de beginnende koker en heel goed recept met een voortreffelijke smaak.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Inderdaad wel lekker ja.... maar die mijn man maakt is nog altijd lekkerder... mijn man is italiaan;)

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heerlijk recept, makkelijk te bereiden.
Krijg met de pasen eters, ik ga o.a. dit gerecht maken.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Zéér lekker. Mijn komt uit Sicilië en hij is zeer kritisch maar dit gerecht vond hij buonissimo!!
Dit staat nu zeker één keer in de week op het menu. Ook de kids vonden het heel lekker! Een echte aanrader!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker gerecht. Alleen heb ik de balletjes iets kleiner gemaakt ca. 28 stuks.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een aanrader!!! Eenvoudig te maken, maar verrukkelijk van smaak.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Zeer eenvoudig maar dan tegelijkertijd ook een zeer lekker recept voor de zelfs meer kieskeurige pastaliefhebber (zoals ik!). Als afwisseling op de meer 'gesofistikeerde' Italiaanse bereidingen een welgekome afwisseling. Proficiat Marco!