RECEPT MACARONI MET GEHAKTBALLETJES
Pasta gerecht uit Italie voor 6 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- Voor de gehaktballetjes:
- 6 eetl paneermeel
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetl gehakte peterselie
- 500 gr rundergehakt
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
- 1 ei
- zout en peper
- 450 gr macaroni of spirelli
- 3 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd.
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 halve liter blikken gepelde tomaat
- 1 eetl tomatenpuree
- 1 eetl bruine suiker
- twee takjes oregano
- 2 takjes tijm (of 1 theel gedroogd)
- peper en zout
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
Bak ze in een eetl olie op niet te hoog vuur in een koekenpan, regelmatig omscheppend, gaar. Dat duurt 10-15 minuten.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een braadpan. Bak daarin de ui en de knoflook tot ze licht goudkleurig zijn. Voeg dan de inhoud van de blikken tomaat toe met het nat erbij, maak de tomaten met een pollepel een beetje fijn. Doe de tomatenpuree erbij, de suiker, de oregano en tijm en wat zout en peper. Zet het vuur laag wanneer het kookt, doe de deksel erop en laat de saus een uur zacht pruttelen. Voeg dan de gehaktballen toe, doe de deksel weer op de pan en kook nog een halfuur op zacht vuur.
Kook het laatste kwartier macaroni volgens de aanwijzing op het pak.
Serveer de macaroni met de gehaktballetjes en de saus eroverheen. Zet een bakje met geraspte parmezaanse kaas op tafel zodat ieder dat naar smaak erover kan strooien. Geef er wat gemengde sla bij.