RECEPT SPAGHETTI AGLIO OLIO

Spaghetti met knoflook en olie, en nog wat andere dingen.....

Recept van Foodnetwork

Pasta gerecht uit Italie

Ingredienten

Foto: Spaghetti Aglio Olio
  • Aglio Olio:
  • 0,5 dl goede olijfolie
  • 50 gram ansjovis, fijngesnden en geplet
  • 6-8 tenen knoflook, fijngehakt/geperst
  • 1/2 tl rode peper vlokken
  • 1/4 kopje peterselie, fijngesneden
  • evt. nog wat zout naar smaak
  • 500 gram spaghetti, gekookt al dente

Bereiding

Verhit de olie zachtjes, voeg de ansjovis, knoflook en peper toe. Zachtjes verwarmen tot de ansjovis 'smelt'.

Deze olie bij de spaghetti doen samen met de peterselie en eventueel nog bestrooien met zeezout.

Tips: Bak er wat gamba's in kleine stukje bij en doe die op het laatst bij de spaghetti.

Recept 33 keer bezocht en 52 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,2 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Is anders een recept van Food Network, Max. Uit Amerika dus, ik denk van Mario Batali, eigenlijk een Italiaan dus. Capice?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ansjovis bijvoegen? Beurk ... this must be Holland.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Was inderdaad ook opzoek naar het recept van de spaghetti aglio van picasso in Den Bosch. Ik heb het er gisteren gegeten hmmmm...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie klopt met ossenhaaspuntjes, heerlijk te eten in restaurant picasso in Den bosch. het proberen zeker waarsd!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Je hebt inderdaad een basis van knoflook en olie maar er zijn verschillende varianten hierop te vinden. Ansjovis is er een van, hoe wij hem zelf graag maken is met Ossehaaspuntjes en Rucola. Hmmmzzz!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Klopt! in Spaghetti aglio olio zit geen ansjovis. Maar er staat nergens geschreven dat je niet creatief mag zijn.

Ik doe soms spinazie of spekblokjes in spaghetti aglio olio. Soms gebruik ik ook restjes zoals radicchio salade of een andere soort salade.

Iedereen doet ermee wat ie zelf wilt.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker, makkelijk en verrassend anders

Datum
Naam
Waardering 2 van 10
Reactie klopt yakkes zeker geen ansjovis.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Sorry, maar in het orriginele recept hoort geen ansjovis!! Dit zul je in Italie nergens tegenkomen!