RECEPT PASTA MET CITROENROOMSAUS EN GAMBAS

Recept toegestuurd door Jette. Leuk recept! Eigenlijk is dit recept een variatie op de bekende pasta carbonara!

Pasta gerecht uit Italie

Ingredienten

  • pasta naar keuze (100g pp)
  • 4 eieren
  • 1 flesje kookroom
  • 1 zakje geraspte kaas (grada padano, parmezaanse of oude kaas)
  • bos peterselie
  • citroen (of limoen)
  • gamba's (zoveel als je wil! maar ongeveer 5 per persoon is ok.)
  • olie
  • knoflook

Bereiding

Doe de room, 1/4 zakje kaas en de eieren in een kom en roer dit goed door.

Knip de blaadjes van de peterselie fijn en doe 1/4 hiervan door het eiermengsel.

Rasp een deel van de citroenschil en doe dit door het mengsel, snij de citroen nu doormidden en pers deze boven het mengsel uit. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dit kun je ook aan het einde, bij het serveren doen.

Kook de pasta, bak de gamba's een paar minuten in de olie met uitgeperste knoflook en een beetje peterselie (je kan hier ook een rode peper doorheen doen) in een grote pan of wok zet het vuur laag, haal de gamba's uit de olie en houd ze warm.

Giet de pasta af en roer deze door de overgebleven olie, waar je net de gamba's uit hebt gehaald. zorg dat de pasta goed heet is, en doe het vuur uit.

Giet nu voorzichtig het goed geroerde eiermengsel over de pasta en roer dit goed door. Zorg dat het ei niet stolt want dan krijg je pasta met omelet!

Serveer direct en garneer met de gamba's bovenop de pasta.

Geef de overgebleven peterselie en kaas erbij zodat iedereen zelf kan doseren. Je kunt er peultjes of sugarsnaps bij serveren, of het gerecht afmaken met koriander, als je dat lekker vindt. Eet smakelijk!

Recept 32 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!