RECEPT PASTA AL FORNO CON POMODORI E MOZZARELLA

Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven. Het zou verboden moeten worden... zo lekker!
Van Jamie Oliver uit 'Jamies Italïe'

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • extra vierge olijfolie
  • 1 fijngehakte witte, zoete ui
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1,5 kilo rijpe tomaten, of 3 blikken van 400 gr. gepelde tomaten in stukjes van goede kwaliteit
  • 2 gedroogde spaanse pepertjes, verkruimeld
  • een flinke handvol basilcumblaadjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 400 gr orecchiette
  • 4 flinke handenvol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas, (neem a.u.b. parmezaan van goede kwaliteit en zeker niet dat spul uit een zakje, dat heeft niks met kaas te maken!)
  • 3 bollen goede mozzarella van elk 150 gr.

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Grote pan gezouten water opzetten. In een passende pan een flinke scheut olijfolie gieten en daarin de ui, knoflook en pepertjes 10 minuten heel zachtjes bakken tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Bij gebruik van verse tomaten met een scherp mesje de kern eruit halen. 40 seconden in het kokende water leggen tot het vel loskomt. Uit de pan scheppen met een schuimspaan en koud afspoelen in een vergiet. De pan van het vuur halen.

De tomaten ontvellen, ontzaden en in stukjes hakken. Bij de uitjes en knoflook in de pan doen met een klein glaasje water (Ikzelf heb het vocht dat vrijkwam bij het ontvellen en ontzaden van de tomaten erbij gedaan.) Laat alles aan de kook komen en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
Alles pureren en de basilicum erin snipperen, op smaak maken met peper en zout en de wijnazijn.
Als alles goed op smaak is de pan water weer aan de kook brengen en de oricchiette gaar koken. Laten uitlekken en met de helft van de saus en een handje parmezaan omhusselen.
Ovenschaal invetten met olie. Laagje pasta in de schaal doen, daarover een laagje saus, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een in plakken gesneden bol mozzarella. Dit herhalen tot alles op is en eindigen met een flinke laag kaas. Zet 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Recept 25 keer bezocht en 353 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Inderdaad ontzettend lekker. Ikzelf heb er rundergehakt, 2 laurierblaadjes, en scheutje room en een glas goede rode wijn extra erdoor heen gedaan. Alleen uitkijken dat jezelf ook nog kan eten, want de overschaal is leeg voor je er erg in hebt.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Vanavond geprobeerd, vond er niks aan, saai.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker. Eén pepertje is wellicht ook voldoende. En de saus moet zeker niet te nat zijn.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik citeer:
Als alles goed op smaak is de pan water weer aan de kook brengen en de oricchiette gaar koken.

En hoelang...zolang als op de verpakking staat.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Klinkt lekker, maar zet er ook even bij wat de thuiskok met zijn pasta moet doen: voorkoken? Hoe lang dan? Of gewoon ongekookte pasta in een ovenschaal mieteren? Lijkt me niet...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is al een aantal jaar een favoriet recept van me (van jamie). Echt verrukkelijk, wel alle ingredienten gebruiken laat je iets weg dan zijn alle verhoudingen weg. Vind het het lekkerste met tomatenblokjes uit blik wel goede kwaliteit(bv granda italia).
Om je vingers bij op te eten!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat is de totale bereidingstijd ongeveer?
Ga dit zondag maken voor gasten.
Wil het weten ivm tijdschema:)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo,
Dit is een recept van Jamie Oliver uit het boek van Italie. Het is trouwens erg lekker.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie idd!! geen vlees voor een keertje!! lekker hoor.....

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie superlekker en een keer geen vlees, beviel ons wel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Net samen lekker gegeten met de meid.. Heerlijk!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Afgelopen weekend gegeten bij mijn vriendin,een superlekkere pasta!!Heel puur door alle verse ingredienten.EEN TOPPER!