RECEPT SPAGHETTI BOLOGNESE
Recept voor de klassieke bolognese saus, lekker lang geprutteld met spek, uien en knoflook. Stevig gemaakt met geraspte parmezaanse kaas.
Pasta gerecht uit Italie voor 8 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 500 gram halfom gehakt
- 4 plakken ontbijtspek, fijn gesneden
- 2 uien, fijn gesneden
- 1/2 winterpeen, zo fijn mogelijk gesneden
- 2-3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprika poeder
- 400 gram tomaten uit blik
- 300-400 ml gezeefde tomaten
- 50-75 gram parmezaan, fijn geraspt
- verse basilicum, verscheurd
- 400 gram spaghetti, al dente gekookt
Bereiding
In de pan het gehakt bakken tot mooi bruin. Daar de gefruite ui enzo weer aan toevoegen en dan met tomaten en gezeefde tomaten erbij en een glas water. Aan het pruttelen brengen en dan paprikapoeder erbij.
Dit een paar uur laten pruttelen op laag vuur, op smaak brengen met peper. Van het vuur af nemen en de kaas er doorheen en proeven, eventueel nog wat zout toevoegen.
De basilicum erdoor roeren.
Het lekkerst is een portie per persoon maken door het volgende te doen:
Wat olie verwarmen een teentje knoflook erbij (geperst) en dan 2 flinke lepels van de saus eventjes mee bakken. Dan mengen met de spaghetti en meteen serveren.
Natuurlijk kun je ook alles mengen met de pasta.