RECEPT KIPFILET PUTANESCA MET PASTA

Pasta recept met een typisch Italiaanse smaak, gebruik je favoriete pasta en salami.

Pasta gerecht uit Italie voor 1 persoon

Ingredienten

  • 4 el olijfolie
  • 1-1 1/2 ons gesneden kipfilet
  • 1/2 tl. zout
  • 1/8 tl. vers gemalen zwarte peper
  • 1 tl. oregano
  • 2 kleine gesneden tomaten
  • 75 gr. herz salami (aan het stuk) in blokjes gesneden
  • 1 tl. geperste knoflook
  • 0,5 dl witte wijn (droge)
  • 1 1/2 ons farfalle pasta (wokkel pasta)
  • 1 el zachte boter
  • 3 el fijngesneden lenteui
  • 1 el parmezaanse kaas
  • 1 tl vers gehakte peterselie

Bereiding

Verhit een wok. Voeg de olie toe en goed verhitten (bijna rokend). Voeg de kipfilet toe, oop smaak brengen met het zout, peper en oregano. Bakken tot het vlees wit word onder voortdurend roeren. Voeg de tomaten en salami toe, nog een minuutje bakken. Voeg dan de knoflook toe, blijf roeren zodat de knoflook niet verbrand. Voeg dan de wijn toe, daarna de hete farfalle pasta, goed mengen. Als laatste de boter en lente ui toevoegen, verder mengen tot alles goed gemengd is. Garneren met de peterselie en parmezaanse kaas.

Recept 4 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie puttanesca de naam zegt het zelf ,komt van de dames van lichte zeden ,die de pikantigheid aanwenden om hun orale orgaan te ontsmetten,als je een klassieke naam gebruikt blijf dan aub bij de basis..ansjovis en vele pepers!!!,je bereibding is ok maar liever een andere naam vanwege de verwarring!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie We hebben zitten smullen, wel een tikkie aan de flauwe kant. Men kan gerust iets van spekjes en/of pepers er aan toevoegen. In ieder geval meer zout gebruiken dan staat aangegeven!
Aanradertje - ben wel 45min bezig geweest!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekkere andere manier van pasta eten...wij eten alleen altijd de reguliere manier met het "zakjesäus".Heb wel een kleine aanpassing gemaakt betreffende de wijn, heb hiervan de helft genomen, omdat anders mijn jongste dochter dronken zou worden.: -) was heerlijk, gauw weer eens wat recpeten van je proberen!Bedankt!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Klinkt prima, maar volgens mij is putanesca saus een saus op basis van ansjovis, zwarte olijven en tomaten.