RECEPT SPAGHETTI VONGOLE
Recept voor spaghetti met venusschelpen in een saus van het vocht uit de schelpen, knoflook, chili en wat witte wijn en peterselie. Topper!
Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen
Ingredienten

- 500 gram verse vongole (venusschelpen) goed schoongemaakt
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 bosje platte peterselie, gehakt
- 1/2 tl chili vlokken
- 1/2 kopje witte wijn
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 250 gram spaghetti, ik vind dunne het lekkerst (volgens verpakking al dente)
Bereiding
Verhit een wok of andere grote pan, voeg wat olie toe en dan de knoflook en chili. Eventjes aanbakken en dan de schelpjes erbij. Goed verwarmen en dan de wijn erbij, deksel op de pan tot de schelpjes open gaan.
Voor een makkelijke versie aan tafel zou je de schelpjes kunnen afgieten (vocht bewaren!!!) en al het vlees uit de schelpjes halen. Dan het vocht proeven en opsmaak brengen met zout en versg gemalen peper. Peterselie erbij en dan het vlees van de schelpjes erbij en met de spaghetti omgooien.
Voor de hele schelpen..... als de schelpen gaar zijn proeven en op smaak brengen met zout en vers gemalen peper. De peterselie erbij en omgooien met de spaghetti.
Meteen heet serveren.