RECEPT SPAGHETTI MET RUCOLA EN TOMAAT

Recept voor een salade achtige pasta, ik verwarm de boel omdat ik dat lekkerder vind maar het is niet nodig. Gebaseerd op een recept van Jamie.

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 450 g spaghetti, ik vind de dunne het lekkerst
  • 5 middelgrote tros tomaten
  • flink wat verse basilicum blaadjes, grof gehakt
  • 1 flinke handvol olijven, zonder pit, de lekkerste!, grof gehakt
  • 2 handjes vol rucola, grof gehakt
  • 1 el oregano (meenemen uit Griekenland ;-))
  • 2 eetlepels balsamicoazijn, of mengsel met de reductie variant
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruim gezouten water.

Tomaten ontzaden en liefst ontvellen, en fijn snijden.

Mengsel maken van tomaat, olijven, rucola, oregano, azijn, olie en knoflook. Op smaak brengen met zout en peper.

Mengsel licht verwarmen, niet pruttelen ofzo! Dan spaghetti er bij met aanhangend vocht en meteen serveren.

Serveren met brood en eventueel een stukje gegrillde zalm.

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!