RECEPT SLANKE, VEGETARISCHE LASAGNE
Heerlijke, slanke lasagne, zie Valtaf.nl.
Slanke gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 2 uien, gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken tomaten gepeld ( ± 350 gram)
- 4 stuks tomaten, in blokjes
- 4 stuks rode paprika
- 2 bosuitjes, gesneden
- 2 stuks aubergine
- 2 stuks courgette
- 200 gram geitenkaas
- Ongeveer 12 lasagnebladen
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- Basilicum
Bereiding
2. Zet de paprika’s in de oven voor ongeveer 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder het vel van de paprika.
3. Zet de oven op 180 graden.
4. Snijd ondertussen de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak kort de uitjes en knoflook, voeg de courgette en aubergine toe, laat een paar minuten bakken.
6. Voeg de paprika, tomatenblokjes en gepelde tomaten toe en laat deze een tijdje lekker pruttelen ( 5 minuten). Maak op smaak met de basilicum, zout en peper.
7. Voeg als laatste de bosuitjes toe.
8. Vet de ovenschaal in met de laatste lepel olijfolie en zet de lasagne in elkaar. (Om en om saus en bladen). Leg ook één laag tussendoor met de helft van de geitenkaas. Leg de rest van de geitenkaas bovenop.
9. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven. ( de tijd hangt af van het soort bladen dat je gebruikt).
10. Serveer met een frisse salade.
Voedingswaarde per persoon:
455 kcal, 21 gram eiwit, 60 gram koolhydraten, 15 gram vet
Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor www.valtaf.nl.