RECEPT PASTA SALADE MET ASPERGES

Slanke gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 600 gram volkorenpasta
  • 4 el olijfolie
  • 250 gram champignons, gesneden
  • 240 gram groene of witte asperges
  • 120 gram parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
2. Giet de pasta en schep 3 el olijfolie erdoor terwijl hij nog warm is. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
3. Snijd de houtige einden van de asperges en snijd de asperges in flinke stukjes.
4. Blancheer ze ongeveer 6 minuten in licht gezouten water. Giet ze af. Dompel ze in koud water, zodat het kookproces stopt en laat ze afkoelen.
5. Bak de champignons in de overige olijfolie.
6. Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade in een grote kom.

Tip: Meng er een beetje rucola doorheen, dit geeft een heerlijke, frisse, nootachtige smaak.

Voedingswaarde per persoon:
395 kcal, 32 gram koolhydraten, 20 gram eiwit, 22 gram vet

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.

Recept 6 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!