RECEPT KALFSVLEES MET PESTO
Dit recept is geschreven door Anita Mulderij, voedingsdeskundige van de website Valtaf.nl.
Slanke gerecht uit Italie voor 2 personen
Ingredienten
- halve courgette
- 1 eetlepel groene pesto
- halve eetlepel pijnboompitten
- 2 kalfslapjes
- halve eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 50 gram parmezaan
- 1.5 sjalotje
- half teentje knoflook
- half blik tomatenblokjes
- peterselie
- tijm
- laurier
- halve eetlepel magere room
- basilicum
Bereiding
• Meng de pesto met de pijnboompitten en bestrijk de lapjes ermee. Leg op ieder lapje vlees 2 plakjes courgette, rol het geheel op en steek het rolletje vast met een cocktailprikker.
• Verhit de boter in de wok en voeg er de olijfolie bij als de boter is gesmolten. Bak het vlees rondom bruin en breng op smaak met peper en zout.
Neem de lapjes als ze gaar zijn uit de pan en houd ze warm.
• Snipper het sjalotje en pers de knoflook uit. Voeg de tomatenblokjes en het kruidenbuiltje (peterselie, tijm, laurier)toe in de wok en laat de saus 5 minuten sudderen.
• Verwijder het kruidenbuiltje, voeg de room en basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
• Leg het vlees terug in de wok en laat het opwarmen.
• Strooi er voor het opdienen de kaas over.
Lekker met rijst of tagliatelle. Deze calorieën zitten er nog niet bij