RECEPT SAJOER BOONTJES

Snel en simpel recept om de standaard sperzieboontjes wat op te peppen, de santen geeft een zoetige jus en de knoflook, ui en peteh bonen wat meer kick.

Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Sajoer Boontjes
  • 500 gram boontjes, schoongemaakt
  • 1 ui, gehakt
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 2 kopjes dunne santen
  • een handjevol peteh bonen
  • 1 salam blad
  • 1 stukje trassi van 1 cm
  • 2 schijfjes laos
  • zout naar smaak
  • eventueel een schepje sambal

Bereiding

Knoflook en ui fruiten in wat olie tot zacht, boontjes toevoegen en eventjes meebakken.

Voeg dan de santen toe met de peteh bonen, salam, trassi en laos en doe een deksel op de pan. Laat op laag vuur gaar worden.

Ik vind het het lekkerst als het wat gaarder is, natuurlijk niet te zacht maar ook niet knapperig meer.

Op smaak brengen met zout en eventueel wat sambal.

Lekker bij een rijsttafel of nasi rames.

Recept 18 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!