RECEPT KENTANG GORENG

Een groentegerecht waar ook wat vlees in zit.

Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 grote aardappelen
  • 150 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • stukje trassie
  • 2 rode lomboks
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel nootmuskaat

Bereiding

Snijd de aardappelen in blokken van ca. 2 centimeter. Dep ze droog en bak ze in de olie op redelijk hoog vuur totdat ze bruin worden, ca. zeven minuten. Haal ze uit de pan en voeg dan het gehakt toe aan de achtergebleven olie (temper het vuur wat). Bak het rul en voeg de fijngesneden ui, de gehakte knoflook, de trassie, de fijngesneden lomboks, de kruidnagels, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe. Laat ongeveer 10 minuten stoven met het deksel op een kier en doe dan de aardappelen terug in de pan. Laat nog 10 minuten stoven en doe de ketjap erbij. Verwijder de kruidnagels en serveer.

Tip: met wat extra gehakt en nog wat fijngesneden paprika en wortel valt hier een uitstekend hoofdgerecht van te maken. Lekker met rijst.

Recept 9 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Vooral lekker omdat je de aardappelen eerst bakt en niet zomaar meestooft, voor een lekkere 'gebakken' smaak. Ik had er ook nog stukjes sperzieboon door gedaan. Voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Inderdaad prima recept. Ik heb wel wat toevoegingen gedaan. djeroek poeroet erin, tamarindepasta en tomaat en prei toegevoegd. En de blokjes aardappel iets kleiber gesneden. Wat rijst eronder, echt goed!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Inderdaad lekker variabel recept. Gebruik gewoon wat groenten die je hebt liggen, allemaal goed. En lekker veel ketjap.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt een lekker gerecht waar je einndeloos op kunt varieren.