RECEPT KOMKOMMER IN KOKOSSAUS

Lekker bij nasi of bami goreng.

Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 el olie
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 rode lomboks, in ringetjes
  • stukje trassi
  • 1 groot blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 grote komkommer, geschild, in de lengte gehalveerd, de zaadlijsten verwijderd en in schijfjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el citroensap

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit hierin op halfhoog vuur de sjalotten, knoflook, lomboks en trassi ca. 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten op laag vuur sudderen. Doe dan de komkommerschijfjes erbij en laat sudderen tot de saus is ingedikt, ca. 10 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe en het citroensap en serveer.

Recept 6 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!