RECEPT PITTIGE WOKSCHOTEL MET GEMENGDE GROENTES

Voor meer slanke tips zie Valtaf.nl.

Slanke gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • 250 gram mihoen
  • 2 paprika’s
  • 1 krop paksoi
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepel sambal ( naar eigen smaak)
  • Snufje kummel

Bereiding

1. Snijd de paprika in reepjes en pluk de oesterzwammen in stukjes. Was de paksoi en snijd deze ook in stukken. Snijd de rode peper in heel kleine stukjes.
2. Wok als eerste de paprika, ui en de oesterzwammen een paar minuten. Voeg als laatste de paksoi, de lente-ui en de peper toe. Laat nog even bakken.
3. Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Voeg de chilisaus, ketjap, kummel en sambal toe en laat even pruttelen.
5. Leg de mihoen op de borden en verdeel de groentes erover. Eventueel lekker met een beetje zoetzuur.

Voedingswaarde per persoon:
338 kcal, 8 gram eiwit, 63 gram koolhydraten, 6 gram vet

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor www.valtaf.nl.

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!