RECEPT KIPSHOARMA IN PAPRIKA MET RIJST EN SALADE

Het gerecht is geschreven door Anita Mulderij voedingsdeskundige voor de website Valtaf.nl. Het gerecht is leuk en een goede verantwoorde maaltijd door de sla en de rijst. Het bevat 450 kcal per persoon.

Slanke gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • 4 Rode paprika's
  • 3 ons kip reepjes (shoarma)
  • 20 gram zwitserse strooikaas
  • 100 gram komkommer
  • 3 tomaten
  • halve krop ijsberg sla
  • 50 ml yoghurtdressing met dille (lidl)
  • 200 gram lassie toverrijst

Bereiding

Doe de boter in de pan en bak de kipreepjes er licht in aan +/- 3 minuten.
Laat de reepjes daarna even op keukenpapier uitlekken.
warm de oven voor op 180 graden
Haal de kop van de paprika dus waar de steel zit er af zodat je hem kan uithollen (zaadstengels deze zijn bitter) snij de bodem dun vlak zodat de paprika kan staan.
Vul de 4 paprika's met de kip en strooi er de kaas overheen
zet deze op de bakplaat waar het aluminiumfolie op ligt.
Schuif deze in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 graden even onder het midden van de oven.

Kook ondertussen de rijst.

Salade

Snij de sla fijn
de tomaat in kleine blokjes en de komkommer heel dun met bijvoorbeeld een dunschiller meng ze met de yoghurtdressing in een schaal daarna nog een aantal keer goed omroeren.

Leg per persoon 2 paprika's uit de oven op een bord, leg er de rijst bij en de salade.

Eet smakelijk

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!