RECEPT GEPOFTE AARDAPPEL MET TONIJN RICOTTASALADE

slank recept uit een damesblad.

Slanke gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 grote aardappels van ongeveer 150 gram elk, ongeschild
  • 250 gr ricotta
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 3 el gehakte bieslook
  • miniblikje mais
  • 1 blikje tonijn op plantaardige olie, uitgelekt
  • 2 tomaten zonder de zaadjes, in blokjes
  • 2 gehakte lenteuitjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • wat lekkere olijfolie

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Aardappelen schoonboenen en ongeveer een uur in de oven tot ze gaar zijn (ze zijn dan van binnen zacht als je er in prikt).
Ricotta mengen met sjalotje, mais, bieslook, tonijn, tomaat en wat peper.
De gare aardappels in de lengte doorsnijden en de salade erover verdelen.
Garneren met lenteui en eventueel met peper en zout.
Besprenkelen met wat olijfolie.

Ben je in een wat minderen slanke bui, dan kun je hier nog wat uitgebakken en verkruimeld ontbijtspek door mengen en/of de ricotta vervangen door roomkaas.
Is ook superlekker op een warm stokbroodje!

Recept 2 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ben benieuwd klikt erg lekker ga 't morgen voor m'n schoonfamilie klaarmaken.
als 't niet lekker is geef ik jou de schuld .(hihi)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel erg lekker. Wat knoflook erdoorheen maak het helemaal af!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Foutje, is geen bijgerecht, maar een hoofdgerecht!