RECEPT ZOMERSE SALADE MET FETA, KIP EN ROZIJNEN

Gemengde salade met verrassende smaken, zie Valtaf.nl.

Slanke gerecht uit Griekenland voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 100 gram gemengde salade
  • 2 sneden bruinbrood
  • 100 gram kipfilet, in plakjes
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 ui, gesneden
  • 2 el olijfolie
  • Scheutje citroensap
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Extra nodig: Grillpan

Bereiding

1. Snijd de twee sneden brood in blokjes (dit is handig als ze een beetje bevroren zijn). Bak deze in de grillpan totdat ze krokant zijn. Leg deze apart.
2. Bak de kipfilet in de grillpan totdat ze helemaal gaar zijn aan beide kanten. Laat deze bij de croutons afkoelen.
3. Meng voor de dressing de citroensap, olijfolie, provencaalse kruiden, peper, zout en de knoflook door elkaar heen. Meng deze door de gemengde salade heen.
4. Verdeel de aangemaakte salade over twee borden.
5. Verdeel over de salade de croutons, feta, kipfilet, rozijnen, cherrytomaatjes en ui.

Tip: Voor de vegetarische versie, vervang de kip door champignons!

Voedingswaarde per persoon:

467 kcal, 25 gram eiwit, 40 gram koolhydraten, 23 gram vet waarvan 8 verzadigd.

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor www.valtaf.nl.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kruidige kipbroodjes met tzatziki
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!