RECEPT KRUIDIGE KIPBROODJES MET TZATZIKI

Slanke gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 300 gr. in blokjes kipfilet
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 rode paprika’s
  • 300 gram ijsberg sla
  • 8 stuks shoarma broodjes
  • 250 ml milde yoghurt
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

1. Kipblokjes mengen met cajunkruiden.
2. Komkommer wassen en halveren. Zaadjes verwijderen en komkommer raspen. Geraspte komkommer bestrooien met zout en in zeef laten uitlekken.
3. Olijfolie verhitte in koekenpan. Kip in ca. 6 minuten bakken.
4. Paprika’s schoonmaken, in blokjes snijden en even mee bakken met de kip.
5. Broodjes opensnijden en verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
6. Uitgelekte komkommer mengen met yoghurt. Knoflook pellen en boven yoghurt uitknijpen.
7. Op smaak brengen met zout en peper. Kipblokjes en paprika in broodjes serveren samen met de sla en tzatziki.

Energiewaarde per persoon: 470kcal

Dit recept is geschreven door Dorinde van Herk, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Zomerse salade met feta, kip en rozijnen
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie voor hoeveel personen is dit precies? groet

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Toe maar, ze waren heel erg lekker! Echt een aanradertje voor iedereen die van wel een beetje pit houd, ik zou wel dikkere yoghurt nemen voor de tzatziki. Anders word hij wel erg dun.
Groetjes en complimenten, Yannick