RECEPT THAIS KABELJAUWPAKKETJE

Pittige verrassingen, zie Valtaf.nl.

Slanke gerecht uit Thailand voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • Voor de pakketjes:
  • 2 stuks kabeljauwfilet van ± 150 gram
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras ( je kunt deze eventueel ook vervangen voor een gewone citroen)
  • 2 blokjes boter (± 20 gram)
  • Paar takjes koriander
  • Zout
  • ±150 gram miehoen
  • 100 gram taugé
  • 2 paprika’s, gesneden
  • 1 grote ui, gesneden
  • 1 eetlepel sesamolie ( olijfolie kan ook)
  • 1 eetlepel sojasaus

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg 2 stukken aluminiumfolie op het aanrecht en leg hierop de kabeljauwfilets.
3. Snijd de peper fijn ( verwijder de zaadjes) en leg deze op de filets. Leg ook een stukje citroengras, het blokje boter en een paar blaadjes koriander op de vis. Strooi een beetje zout (eventueel zeezout) over de filets.
4. Vouw de pakketjes goed dicht. Leg de pakketjes in de oven en laat voor ongeveer 20 minuten garen.
5. Bereid ondertussen de mihoen zoals aangegeven op de verpakking.
6. Roerbak de paprika’s, taugé en ui in een wok of grote koekenpan met de olie.
7. Voeg de mihoen en de sojasaus toe.
8. Serveer de mihoen en de groentes bij de kabeljauw.

Voedingswaarde per persoon:
574 kcal, 44 gram eiwit, 64 gram koolhydraten, 16 gram vet

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor www.valtaf.nl.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Scampi met kruidenkaas
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Niet geprobeerd omdat dit recept wel erg weinnig kruiden lijkt te hebben. Alleen maar 1 peper, een takje koriander en een stengeltje citroengras voor twee vis en groenten en mie ? De groenten en mie alleen in de sesamolie bakken zonder kruiden ? Lijkt me magertjes smaken.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie super makkelijk en super lekker!!!!! tip: liefst verse vis gebruiken