RECEPT ROERGEBAKKEN KIPFILET MET TAUGE, MANGO EN BROCCOLI

Fris aziatisch hoofdgerecht

Slanke gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 stuk mango
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 gram broccoli
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 125 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 250 gram tauge
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 200 ml kippenbouillon (tablet)
  • 400 gram kipfilet
  • 3 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 600 gram zilvervliesrijst, gekookt

Bereiding

1. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd de dikkere stelen in smallere stukjes.
3. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel. Pers de sinaasappel(en) uit tot je 125 ml sap hebt. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de knoflook.
4. Verhit de olie in de wok en bak hierin de kipblokjes gaar. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze uit de wok.
5. Fruit de knoflook in de wok en doe dan de broccoli (stelen en roosjes), de gember, het komijnpoeder, de geraspte sinaasappelschil en de bouillon toe. Roerbak dit enkele minuten.
6. Voeg dan de mango, de kip, het sinaasappelsap en de ketjap toe. Schep zodra alles goed warm is de taugé erdoor. Strooi de cashewnoten erover en serveer met zilvervliesrijst.

Energiewaarde per persoon: 635kcal, 31g eiwit, 59g koolhydraten, 31g vet, 5.8g verz.vet, 8.7g vezels.

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Foe Yong Hai
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker gerecht! Dankjewel!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Bedankt!