RECEPT PASTA TETRAZZINI
Recept voor een pasta gerecht met kip en paddestoelen met room uit de oven. Recept komt van Jamie Oliver.
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 20 gr. porcini
- 350 gram kippedijfilet, in stukjes
- zout en peper
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 350 gr. paddestoelen, grof gesneden
- 1 kopje witte wijn
- 1 pak dunne spaghetti (fine van honig vind ik zelf lekker)
- 1/2 liter room
- 200 gram parmezaanse kaas, geraspt
- handjevol verse basilicum blaadje, in stukjes
Bereiding
Verwarm wat olie in een pan (een pan die groot en genoeg is!). Bak de kip hier in en breng op smaak met peper en zout.
Knijp de porcini uit en bewaar het vocht en voeg de porcini toe aan de pan met knoflook en paddestoelen. Even laten staan, dan wijn en porcini vocht toevoegen. Laten pruttelen tot kip gaar is en het geheel wat gereduceerd is.
Kook de spaghetti volgens de verpakking en giet af.
Voeg room aan kip toe en breng aan de kook en haal van het vuur, op smaak brengen met peper en zout. Spaghetti hieraan toevoegen en goed mengen, dan basilicum en 3/4 van parmezaan toevoegen en weer goed mengen.
Dan pasta met saus in ovenschaal doen en de helft van de overgebleven kaas er bovenop strooien. In de oven bakken tot goudbruin.
Serveren met de kaas en wat olijfolie.