RECEPT DOBBELSTEENTJES ETEN,VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Amerika voor 2 personen

Ingredienten

  • DOBBELSTEENTJES ETEN vegetarisch, veganistisch en vedisch] en daar heb je voor nodig:
  • ½ pakje gerookte tofu
  • 1 ui [ vervangen door een mespuntje asafetida in vedisch recept]
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 potje tuinbonen of verse
  • 4 aardappelen
  • 1 eetlepel gedroogde tomaten
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 2 teentjes knoflook [ weglaten uit vedisch recept]
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel bonekruid
  • 1 theelepel kruiden uit de provence
  • zeezout
  • verse peper
  • 2 theelepels peterselie of een hand vol verse
  • olie
  • 2 dl kooknat van de aardappelen

Bereiding

wok

De aardappelen schillen en heel 10 min koken. Daarna afgieten en af laten koelen. Gooi het kooknat niet weg want dat gebruik je weer in het gerecht.
Alle ingrediënten behalve de ui, tomaat, gedroogde tomaat, paprika, gerookte tofu in dobbelsteentjes snijden.
De olie in de wok doen en als eerste de ui fruiten met de tofu. Daarna de paprika toevoegen. Dan de tomaten en de knoflook. Daarna gaan de kruiden er in en de pesto. De peterselie houd je nog even apart.
Strooi wat zout en peper over het gerecht en voeg de tuinbonen en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen en aardappelnat toe.
Laat het geheel nog 5 min pruttelen zodat alle smaken goed met elkaar mengen.
Strooi voor het serveren de peterselie over het gerecht en verwijder het laurierblad.

Hier past het rozemarijnbrood perfect bij.

ROZEMARIJN- KNOFLOOKBROOD

125 gram volkoren bloem
125 gram biologische griesmeel
½ zakje gist
1 theelepel zeezout
wat water
2 eetlepels olie
1 theelepel rozemarijn of takje verse
2 teentjes knoflook

vierkant bakblik
kom
vijzel

Maak van het bloem, de griesmeel, gist, zout en water een soepel deeg. Laat dat een uur rijzen.
Doe de olie in de vijzel met de rozemarijn en de geperste knoflook. Meng het goed door elkaar.
Smeer het bakblik met wat olie in en strooi er wat bloem overheen.
Na het uur het deeg weer kneden en uitrollen tot een lap van 1 cm die je in het bakblik legt. Druk met je vingers putjes in het deeg. Laat dan de inhoud van de vijzel over het brood lopen en verdeel de olie met knoflook en rozemarijn over het brood.
Schuif daarna het bakblik in de oven en laat 30 min rijzen. Bak het brood daarna af in 40 min op 200 graden.

Recept 2 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!