RECEPT AARDAPPELEN IN FOLIE MET SALADE, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Amerika voor 2 personen

Ingredienten

  • AARDAPPELEN IN FOLIE MET SALADE
  • Neem een paar mooie aardappelen in gelijke grote. Die wrijf je in met een kwastje met olie. Wikkel ze in folie en leg ze midden in de oven op 200 graden. Bak ze gaar.
  • Dan laat je ze een beetje afkoelen en breekt ze open.
  • Maak een saus van zure room / sojayoghurt voor veganisten, zout, vers gemalen peper en geknipte bieslook. Die serveer je over en bij de aardappelen.
  • Geef er een salade bij van:
  • ¼ krop ijsbergsla in dunne reepjes gesneden
  • wat veldsla
  • ½ rode paprika van zaad en zaadlijsten ontdaan en in dunne reepjes gesneden
  • ½ gele paprika van zaad en zaadlijsten ontdaan en in dunne reepjes gesneden
  • 50 gram blauwschimmelkaas in stukjes/ sojakaas voor veganisten
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • wat kruiden zout
  • wat citroenolie

Bereiding

Meng de sla en leg die op een schaal. Drapeer de paprika en stukjes blauwschimmelkaas / sojakaas er over. Strooi de tijm, kruiden zout, en citroenolie er over.

Je kunt er nog olijven bij serveren en stokbrood.

Recept 2 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Wanneer je de aardappel langer poft totdat hij echt zacht is, kun je hem openen en in zijn schil met wat boter en geraspte kaas pureren. Wat salade of andere lekker dingen erop, en je hebt een erg aan te raden hapje!