RECEPT LINZEN MET POMPOEN EN WALNOTEN

Vegetarische gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 flespompoen (toko), geschild en in blokjes
  • 3 sjallotjes, fijngehakt
  • 2 bosuien, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el currypoeder
  • 100 gram gedopte en gehakte walnoten
  • 300 gram rode linzen
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 2 tomaten, ontveld en gehakt
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de blokjes pompoen met de sjallotjes, het witte gedeelte van de bosuien, de chilipeper, de olie, de currypoeder en zout en peper naar smaak in een lage ovenschaal. Bak het mengsel 15-20 minuten en voeg dan de walnoten toe. Bak nog eens 10 minuten.
Breng ondertussen de gewassen linzen aan de kook in water met zout en kook ze ca. 20 minuten of tot ze beetgaar zijn en nog niet papperig. Giet af, laat ze uitlekken in een zeef en doe ze terug in de pan.
Roer nu het pompoen-walnotenmengsel samen met de koriander, de tomaten, het groen van de bosuien en het limoensap door de linzen.
Lekker met komkommer-raita of Griekse yoghurt en naanbrood.

Recept 6 keer bezocht en 73 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dit was gewoon overheerlijk, wat een volle smaak! Ookal had ik geen honger meer, ik bleef ervan eten. Ik heb de linzen en verse tomaat op het einde bij de ovenschotel gegoten. Zeer lekker met die krokante sjalotjes en walnoten erbij!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit lijkt me echt heel heerlijk en met een kleine aanpassing ook geschikt voor veggies.