RECEPT COURGETTE GEVULD MET GEHAKTE TOFU, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Een zalig gerecht dat je helemaal af maakt door er een frisse rauwkostsalade bij te serveren.
Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen
Ingredienten
- COURGETTE GEVULD MET GEHAKTE TOFU
- Vegetarisch , veganistisch en vedisch.
- 2 kleine courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 2 uien [ vervangen door mespuntje asafetida in vedisch recept ]
- 1 bakje gehakte tofu
- 2 tomaten
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel zout
- verse peper
- 2 eetlepels rode pesto
- 75 gram feta of geraspte oude kaas [ weglaten uit veganistisch recept ]
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiding
wok
Snijd de courgettes door midden en hol ze voorzichtig uit.
Fruit de gesnipperde uien in de olijfolie.
Voeg de uitgeperste knoflook en de in stukjes gesneden inhoud van de courgettes toe. Roerbak dit enkele min.
Snijd de tomaten in stukjes en doe die met de paprikapoeder, zout, peper en pesto bij het mengsel. Laat dat een paar min pruttelen.
Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en plaats ze voorzichtig in de ovenschaal. Strooi er de gebrokkelde feta of oude kaas over of paneermeel voor veganisten en tenslotte de amandelen.
Gratineer dit gerecht 15 min in de oven op 200 graden.