RECEPT SPAGHETTI MET CHAMPIGNONS, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen
Ingredienten
- SPAGHETTI MET CHAMPIGNONS vegetarisch en veganistisch
- 200 gram vermicelli van La Bio Idea
- 3 eetlepels olie
- 1 doosje gehakte quorn of gehakte tofu voor veganistisch recept
- 1 doosje kastanje champignons
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepel basilicum
- ½ theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 potje tomatenpuree
- 2 dl water
- 300 gram wortelen
Bereiding
vergiet
pan
handgroentenmolen met fijne rasp
Zet water op in de pan en voeg de vermicelli toe als het water kookt. Afgieten en spoelen als die gaar is.
De olie in de wok verhitten en de gesnipperde ui fruiten. Voeg de gehakte quorn toe en laat 5 min op hoog vuur bakken. Doe er dan de in plakjes gesneden champignons bij en laat een min of tien bakken. Pers de knoflook er boven uit en voeg kruiden, pesto en tomatenpuree toe. Blus af met het water en laat nog een tijdje pruttelen.
Bak de vermicelli nog even op of als die net gaar is, serveer je de vermicelli met daarop de spaghettisaus. Geef er fijngeraspte wortel bij.
Het groentemolentje waar ik het in het recept over heb, is een molen van Zyliss met 3 binnenraspen, grof, fijn en plakjes. Een geweldige keukenhulp waar je zelfs noten mee kunt malen.