RECEPT ITALIAANSE OVENPASTA, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- PARMASAANSE OVENPASTA vegetarisch en veganistisch voor 4 personen.
- 300 gram macaroni
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 prei
- 4 gedroogde tomaten
- 2 tomaten
- 1 eetlepel tomaten puree
- 5 eetlepels tomatenketchup
- 1 doosje champignons
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel peterselie
- ½ theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 dl water
- 50 gram geraspte parmasaanse kaas [vervangen door paneermeel en klontjes plantenmargarine in veganistisch recept]
Bereiding
pan
wok
vergiet
Zet het water op in de pan en laat als, het water kookt, de macaroni er in glijden. Kook het gaar en stort in de vergiet.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui.
Voeg de geperste knoflook toe.
Borstel de champignons en snijd in dunne plakjes. Snijd de prei in dunne ringen en de tomaten in stukjes. Voeg dit alles toe en laat een tijdje bakken. Dan is het de beurt aan de pesto en de kruiden. Blus af met water en laat nog een paar min sudderen.
Schep de macaroni er door en doe alles over in een ovenschaal. Strooi er de kaas of paneermeel over en gratineer dit gerecht 10 min in de oven op 200 graden.
Serveer een frisse salade vooraf.