RECEPT VEGETARISCHE SCHNITZELS MET KASTANJECHAMPIGNONS
een zalig recept dat al kokend verder ontstond.
Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen
Ingredienten
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 schnitzels
- 2 eetlepels olijfolie
- 20 gram boter
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- vers gemalen peper
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie of 1 theelepel gedroogd
- 1 eetlepel fijngehakte selderie of 1 theelepel gedroogd
- ½ eetlepel fijngehakte kervel of ½ theelepel gedroogd
- 1 theelepel zout
- 100 gram basmatirijst
Bereiding
koekenpan
Was de rijst en zet met twee maal zoveel water op. 100 gram rijst is een theekop. Laat het 15 min. zachtjes koken en zet het gas uit. Laat verder garen.
Verhit de olie en boter in de koekenpan. Borstel de champignons en snijd in plakjes. Bak die 5 min. op hoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en de geperste knoflook. Snijd de schnitzels in dunne repen en voeg die toe. Bak het geheel 10 min al omscheppend. Voeg het zout, peper en de kruiden toe.
Serveer op de rijst en geef er een salade bij van 1 fijngesneden bosuitje, ½ in dobbelsteentjes gesneden komkommer, 3 in plakjes gesneden augurken, 1tomaat van zaad ontdaan en in reepjes gesneden, 100 gram veldsla met een dressing van 2 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano en ½ theelepel tijm.