RECEPT LASAGNA VEGETARICH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Italie voor 6 personen
Ingredienten
- LASAGNA voor 6 personen omdat de kinderen en kleinkinderen blijven eten. vegetarisch- veganistisch
- lasagnavellen van la bio idea
- 250 gram champignons
- 1 bakje gehakte tofu
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika's
- 5 grote tomaten
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels basilicum
- ½ theelepel tijm
- mespunt gemalen foelie
- 3 eetlepels groene pesto van la bio idea
- 2 eetlepels olie
- 6 eetlepels tomatenketchup
- SAUS VOOR BIJ DE LASAGNA
- 5 dl melk [sojamelk voor veganisten]
- 30 gram boter [planten margarine voor veganisten]
- 3 eetlepels volkoren bloem
- ½ groentenbouillontablet
- 2 ons geraspte oude kaas [weglaten uit veganistisch recept]
- wat verse peper
Bereiding
De ui in de olie fruiten. Knoflook er bij doen en de geborstelde champignons in plakjes. Alles een tijdje omroeren. Daarna voeg je de tofu toe.
De paprika's en tomaten in stukjes snijden. Voeg ze aan het ui-tofu mengsel toe.
Voeg daarna de pesto en de kruiden en tomatenketchup toe. Laat alles een tijdje pruttelen. Als het te droog wordt doe er dan wat tomatensap bij.
saus:
Verwarm de melk.
Doe de boter in een pan, als die gesmolten is doe er dan het bouillontablet bij en roer totdat hij is opgelost. Voeg de bloem na een tijdje toe. Goed omroeren. Daarna beetje bij beetje de melk er bij. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg als laatste 1½ ons kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is.
Neem een ovenschaal. Leg er wat plakjes lasagne in en daarop een laagje mengsel, daarop een laagje saus. Dan weer plakjes lasagne en mengsel en saus. Ga door totdat alles op is en de saus de laatste laag is. Sprenkel daar het laatste halve ons geraspte kaas over heen[ niet in veganistisch recept] en zet de ovenschaal midden in de oven en bak nog ongeveer 20 -25 min.
In veganistisch recept strooi je paneermeel uit de natuurwinkel over de laatste laag en legt hier en daar een klontje plantenmargarine in plaats van kaas.