RECEPT LASAGNA VEGETARICH EN VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Italie voor 6 personen

Ingredienten

  • LASAGNA voor 6 personen omdat de kinderen en kleinkinderen blijven eten. vegetarisch- veganistisch
  • lasagnavellen van la bio idea
  • 250 gram champignons
  • 1 bakje gehakte tofu
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 5 grote tomaten
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilicum
  • ½ theelepel tijm
  • mespunt gemalen foelie
  • 3 eetlepels groene pesto van la bio idea
  • 2 eetlepels olie
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • SAUS VOOR BIJ DE LASAGNA
  • 5 dl melk [sojamelk voor veganisten]
  • 30 gram boter [planten margarine voor veganisten]
  • 3 eetlepels volkoren bloem
  • ½ groentenbouillontablet
  • 2 ons geraspte oude kaas [weglaten uit veganistisch recept]
  • wat verse peper

Bereiding

Water opzetten en als het water kookt de lasagnaevellen er in laten glijden. Zorg dat ze elkaar niet raken want dan plakken ze aan elkaar. Ongeveer 10-15 min koken. Afspoelen en op een vochtige doek leggen.

De ui in de olie fruiten. Knoflook er bij doen en de geborstelde champignons in plakjes. Alles een tijdje omroeren. Daarna voeg je de tofu toe.
De paprika's en tomaten in stukjes snijden. Voeg ze aan het ui-tofu mengsel toe.
Voeg daarna de pesto en de kruiden en tomatenketchup toe. Laat alles een tijdje pruttelen. Als het te droog wordt doe er dan wat tomatensap bij.

saus:
Verwarm de melk.
Doe de boter in een pan, als die gesmolten is doe er dan het bouillontablet bij en roer totdat hij is opgelost. Voeg de bloem na een tijdje toe. Goed omroeren. Daarna beetje bij beetje de melk er bij. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg als laatste 1½ ons kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is.

Neem een ovenschaal. Leg er wat plakjes lasagne in en daarop een laagje mengsel, daarop een laagje saus. Dan weer plakjes lasagne en mengsel en saus. Ga door totdat alles op is en de saus de laatste laag is. Sprenkel daar het laatste halve ons geraspte kaas over heen[ niet in veganistisch recept] en zet de ovenschaal midden in de oven en bak nog ongeveer 20 -25 min.

In veganistisch recept strooi je paneermeel uit de natuurwinkel over de laatste laag en legt hier en daar een klontje plantenmargarine in plaats van kaas.

Recept 0 keer bezocht en 25 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 7 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als je het recept echt veganistisch wil maken zul je de pesto weg moeten laten (want daar zit kaas in) en in plantaardige margarine zitten melkbestanddelen dus de margarine zal door olie vervangen dienen te worden.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heb het recept afgelopen weekend gemaakt voor 15 mensen uit allerlei verschillende landen en iedereen vond het erg lekker! Heb de lasagne bladen niet gekookt van te voren en dat was geen probleem. Reactie op een eerder geschreven bericht, de oven kan gewoon op 200graden.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie onwijs lekker.
ik ben 16 jaar en al 6 jaar vegatariesch..
ik vind lasagna onwijs lekker ..;)thank you

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie het is een gaat recept

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik ben al 10 jaar vege,en kook iedere dag en heb het recept ook maar eens uitgeprobeerd. tis wel lekker maar de final touch is er nie. Dus meer ajuin en look en de bladen een paar uur vooraf in droge witte wijn laten weken zonder te koken (ze komen ook zacht met een betere smaak) en ipv tofu gebruik je gemalen corn en laat ook wat gemalen laurier en engelse saus in de sausbereiding, en de ouwe kaas vervang je door franse emmenthaler met een beetje parmezaanse

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ben van plan deze lasagna te maken, omdat ik zelf vegetarisch ben. Het enige probleem is: er staat niet bij op hoeveel grade de oven moet staan. Hopelijk komt op deze manier de vraag bij de juiste persoon terrecht. Of bij iemand anders die me kan helpen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ben, laten we zeggen, een beginner als het op koken aankomt en tegelijkertijd probeer ik ook veganistisch te worden dus was ik erg opgelucht toen ik op deze site terecht kwam.
Ik heb de lasagna nu 2 x gemaakt, een keer met gewone melk (toen vond iedereen het heerlijk) en de 2e keer met soja melk, toen was iedereen er helaas een stuk minder op aan te spreken, ik ga binnenkort proberen i.p.v. de sojamelk een soort champignonsaus te maken, ik denk dat hij dan weer perfekt wordt, groeten!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Gisteravond heb ik dit gerecht gemaakt, ik had het al een poosje geleden geprint. Mijn gezin vond het echt verrukkelijk, en ikzelf ook! Dit recept maak ik zeker binnenkort nog eens!